GOOGLE ADS (SEM)

Øk salget med hjelp av verdens største søkemotor.

Hvorfor må jeg være på Google?

Googlesok

Google er verdens største søkemotor med over 60 millioner søk hver dag - i Norge. Noen av disse leter etter dine produkter og tjenester. En kundereise og et kjøp begynner ofte med et søk på Google. Og er du ikke blant de øverste på resultatlisten, mister du mange kunder og potensielle salg.

CoreCom er gjennom sin innsats innen søkemotormarkedsføring tildelt status som Google Partner.

Alle annonsemetoder på Google kan styres etter geografi, demografi og interesser, i tillegg til remarketing. Les om de forskjellige annonsemetodene under.

Google Tekstannonser (søk)

4 tekstannonser i toppen av et Google-søk
4 tekstannonser i toppen av et Google-søk

Tekstannonser er det mest vanlige annonseformatet på Google, og de som får mest trafikk. Dette er noe alle har sett, men kanskje ikke tenkt så mye på. Når noen søker etter dine varer og tjenester er det ikke en tilfeldig rangering på treffene. De 4 øverste og de 2 nederste annonsene er nemlig betalte.

Men det handler ikke om å betale mest. Tvert imot. Det handler om å være smart, om kunnskap, tid og innsikt for å rangere høyest mulig på Google. Og det er en lang rekke kriterier som spiller inn. Blant annet samspillet med SEO og innholdet på landingssidene dine, om annonsen samsvarer med tilbudet og flere andre faktorer.

Kort om søkeannonsering på Google:

  • Du betaler kun når noen klikker på annonsen din (PPC)
  • Et søkeord kan koste alt fra 3 øre til flere hundre kroner per klikk - alt etter konkurransen - basert på et børsprinsipp med budgivning
  • Annonser tilpasses dine produkter og tjenester basert på utvalgte søkeord
  • Annonsering kan være både langvarige kampanjer og "always-on" eller korte, mer tidsstyrte etter sesong
  • For å opprettholde god ranking krever kampanjene dine høy grad av involvering og optimalisering

Har du lyst til å teste ut Google annonsering kan vi i CoreCom enten hjelpe deg på vei eller gjøre hele jobben for deg.

Google Display Nettverk

Annonse for Elverum Caravansenter på vg.no gjennom Google Display Nettverket
Annonse for Elverum Caravansenter på vg.no gjennom Google Display Nettverket

Google disponerer flere millioner nettsider og når ut til over 90 % av hele verdens internettbrukere. Blant annet i Norge, på nyhetssider som VG, Dagbladet, Aftenposten, lokalaviser og en lang rekke små og store nettsider der potensielle kunder er.

Displaynettverket har også tilgang på annonseplass på Gmail, blogger, YouTube og influencersider

Annonser i displaynettverket kan ha mange forskjellige formater og det kan brukes både tekstannonser, bannere med bilder og video. Og selvsagt vises dette på alle tilgjengelige plattformer.

Det fine med display annonser er at du kan få ekstremt mye visninger - helt gratis, du betaler nemlig kun for antall klikk.

Google Shopping

Eksempel på Google Shopping annonser
Eksempel på Google Shopping annonser

Driver du en nettbutikk er Google Shopping et must. Her kan du sette opp annonser på Google søk med innhold direkte fra nettbutikken din. Du betaler ikke for visningen av annonsen, kun klikk.

Google Shopping er en svært effektiv og en lønnsom måte å drive salg på - spesielt i detaljhandelen - der varer og tjenester stort sett har faste priser.

Lyst til å lære mer om hvordan markedsføre på Google?


Google Maps (Local Business)

Søket ga bare 3 treff. Dumt å ikke være en av de om du driver rørleggerbedrift i Hamar og vil ha flere kunder.
Søket ga bare 3 treff. Dumt å ikke være en av de om du driver rørleggerbedrift i Hamar og vil ha flere kunder.

Med Google Maps og Google My Business, kan du annonsere for å få flere besøkende til din fysiske butikk eller kontakte deg på nett, telefon eller e-post. Mange søker nettopp etter produkter og tjenester i nærheten. Mange flere enn du tror. Bare gjør et søk på "restauranter i nærheten av meg" eller "rørlegger nær meg".

Hvorfor tror du ikke flere dukker opp når du vet at finnes flere rørleggere i Hamar? Jo, fordi di ikke har tatt i bruk den smarte muligheten med å bruker Google My Business og annonsefunksjonen den har. Så ikke vent med det - bare ta den i bruk med en gang så kundene finner deg!

Trenger du hjelp så kan bistå og gjøre jobben for deg.

Google Videoannonser (YouTube)

Reklamefilm før en film på YouTube
Reklamefilm før en film på YouTube

YouTube er verdens nest største søkemotor, eid av Google. Over 2 millioner nordmenn bruker kanalen hver dag. Det vil si mer enn NRKTV og TV2 tilsammen!

Og som alltid på Google, du trenger ikke vise annonsene din til alle på YouTube, bare til de som sannsynligvis er interessert i det du tilbyr. Og er det noen som har oversikt over det, så er det nettopp Google og YouTube. De kjenner "alle".

YouTube har mange annonseformater som;

  • reklamefilm før filmen
  • reklamefilm midt i eller etter en film
  • Banner som ligger oppå filmen
  • Overleggskort osv

Les om flere formater her.

Google Remarketing

Slik funker Google Remarketing
Slik funker Google Remarketing

Remarketing er ikke en egen annonseløsning på Google. Remarketing er en metode for å målrette annonser og relevant innhold mot varme målgrupper. Målgrupper som allerede har lagt igjen et spor enten på nettsiden din, en landingsside eller appen. Eller de som kanskje har lest en spesiell post på Facebook eller sett en film du har postet om et eller annet tema.

Disse menneskene kan samles i en såkalt remarketingliste, slik at vi kan målrette innhold til de som vi vet de er interessert i. Slik skaper vi mer spisset kommunikasjon til en smalere målgruppe. Resultatet er mer effektiv markedsføring, høyere konvertering/salg og ikke minst en langt høyere avkastning per annonsekrone (ROI).

Lyst til å konvertere flere kunder på Google?