Slik hjelper vi Storhamar Hockey med å selge mer i nettbutikken

Godt innhold og målrettet annonsering i digitale medier gir større omsetning i nettbutikken.

– Skal et nyplantet tre vokse trenger det jevnlig vanning.

Skjermbilde 2020 12 06 Kl  11 51 10

En nettbutikk blir ingen suksess om ikke folk vet at den finnes. Det hjelper ikke med gode produkter og lave priser. Svaret er tilgjengelighet og målrettet annonsering.

Vanningen har 4 viktige steg; riktig tilbud / innhold, riktig kanal, riktig målgruppe og riktig tidspunkt

Facebook og Instagram Shop

Facebook Shop
Facebook Shop

Facebook og Instagram er kanaler alle er på. Uansett alder, kjønn og interesse. Sånn er det bare. Og derfor er vi også til stede her, både organisk/utbetalt i form av at nettbutikken er linket opp med produkter på Facebooksiden, pluss at man nå kan tagge enkeltprodukter i poster og innlegg i den organiske feeden.

Tagging av produkter gjøres også på innlegg på Instagram. Her ligger det også en godt synlig link til nettbutikken under bio.

Facebook Ads

Skal man få nettbutikken til å vokse må man vanne mer. Og da bruker vi betalte annonser på Facebook og Instagram. Dette styres av et budsjett, og kan målrettes så smalt man vil.

Heldigvis har Storhamar en anselig stor organiske målgruppe (20k på FB og 17k på IG), noe som gjør at vi treffer svært presist når vi annonserer produktene mot "varme kunder". Dette fungerer kun med betalte annonser og ikke organisk, da dette styres av Facebooks algoritmer og forretningsmodell. Facebook annonsering er en av CoreComs spesialfelt.

Remarketing

Vi kjører også automatiske annonser mot de som har vært inne på produktene, som har lagt ting i handlekurven eller gått til kassa. Dette er allerede brennhete kunder som har kortere vei til å utføre et kjøp hvis de får en ny påminnelse om prudukter vi vet de er interesserte i. Dette er svært effektivt!

Google Shopping

Google Shopping Annonser
Google Shopping Annonser

Svært ofte starter et kjøp på nett med et Google søk. Derfor har vi rigget opp nettbutikken med Google Merchandise slik at produktannonser listes opp i søkeresultatene på Google Shopping. Dette er et nærmest utømmelig marked.

Google Ads

Shopping annonser på Google settes opp og kjøpes gjennom et børsprinsipp via Google Ad. Og det handler ikke bare om penger - det ligger en lang rekke kriterier som skal må innfris for høyest mulig ranking og at akkurat din annonse vises ved et søk. CoreCom har ekspertise på Google Ads. Akkurat som på Facebook, hentes bilder og metadata om produkter gjennom en katalogfeed. Det vil si at priser og info oppdateres automatisk fra nettbutikken til annonsene.

Bilder fra annonsering på Facebook og Instagram

Når skal man annonsere?

Skjermbilde 2020 12 07 Kl  17 57 50

For nettbutikken til Storhamar så er det to viktige tidspunkter som gjelder. Statistikk viser tydelig at det er de siste to-tre dagene før og på kampdag. Det er da interessen er størst, og det er da fans og tilhengere er i største kjøpemodus. Det er da vi har lavest CPR (kostnad per kjøp) og best ROAS (return on ad spend) på annonser for silshop.sil.no.

Har du lyst til å vite mer om annonsering på Facebook og Google?