3 grunner til å bruker mer video i markedsføringen

Har du ennå ikke har tatt i bruk video på nett og sosiale medier? Her får du tre råd til hvorfor du bør bruke mer video i din digitale markedsføring.

Videomarkedsføring

Skjermbilde 2020 12 06 Kl  00 46 16

La oss bare erkjenne - vi er late, vi gidder ikke lese lenge på en webside eller sosiale medier før vi klikker oss videre til noe annet.

Fakta forteller at podcast og video er det som funker best på nett og sosiale medier. Over 80 % av alt innhold er video.

1. Kundens kunder vil ha video

Og det er nettopp video målgruppa di vil ha også. Hvis du publiserer én tekstartikkel, én podcast og én film med samme innhold, hvem tror du får mest trafikk? Nettopp, det er fordi alle, eksisterende og nye, potensielle kunder vil se video. Derfor er det ganske så naivt å ignorere slike fakta.

2. Video gjør deg mer synlig

Facebook sine algoritmer endres stadig. Per i dag er de satt opp til å favorisere video. Det vil si at om du publiserer et tekstinnlegg, vil det treffe langt færre enn om du poster en video. Og folk flest vil jo at innholdet skal nå ut best mulig. Slik sett blir du mer synlig med video.

Video fanger lettere folks oppmerksomhet fordi det er levende og mer visuelt. Med levende bilder er det enklere å fortelle- og forsterke historien din, med både tale, musikk, tekst og lyd- og filmeffekter.

3. Video gir deg bedre Google rangering

Den tredje viktige grunnen til å bruke video i markedsføring, er Google. Alle bedrifter ønsker å bli funnet via søkemotoren på Google. Og har du publisert videoen din på YouTube, kan du få mye gratis plasseringer på søk, nettopp fordi YouTube er verdens nest største søkemotor, tilfeldigvis er eid av Google.

Se gode eksempler på gode reklamefilmer her

Og hva koster en slik video?

– Ta, hvor langt er et tau, pleier vi å svare. Eller hvor høy er en kran? Video trenger ikke koste skjorta. Tvert imot. Et lite budsjett kan holde lengre enn du tror. Det handler bare om å være smart, og om å spille på de rette strengene for å skape godt innhold. På følelser, stolthet og engasjement. Det er dette som gir deg verdi i forhold til å investere i video i markedsføringen din.

Les mer om våre ulike tilbud innen markedsføring med video.


Kontakt oss om videomarkedsføring her